НОВИНИ ТА ПОДІЇ

9 липня 2016 року студенти всіх курсів кафедри технології вина і енології відвідали пивоварний завод «SUN In Bev Ukraine», який вже понад 16 років знаходиться у Миколаєві.

Такі екскурсії дозволяють не тільки ближче познайомитися з виробництвом, а й звернути увагу на сучасні тенденції варіння пива. Наприклад, завод вже кілька років позиціонує свою продукцію як еко-пиво, так як 99% відходів переробляються і використовуються в якості вторинної сировини і кормових добавок.

news_09_07_16-7

Вже з перших хвилин екскурсії в виробничих цехах просто неможливо відвести погляд від сучасного обладнання. Всі процеси практично повністю автоматизовані, але кожним етапом керує головний пивовар. Тільки так можна отримати дійсно якісний продукт. Рецептурами пива, які використовуються на заводі «SUN In Bev Ukraine», вже більше 700 років. Звичайно, за такий довгий період відбулися деякі зміни, але основа залишилася колишньою.

news_09_07_16-11
 

Окремо слід сказати про систему управління якістю, що діє на підприємстві вже не перший рік. Завдяки впровадженню кількох нових методик управління вдалося не тільки поліпшити якість продукції, а й удосконалити взаємодію персоналу. У кожному цеху є спеціальна папка, в якій знаходяться документи про політику в сфері якості на підприємстві.

news_09_07_16-5
 

Огляд кожного з цехів проводився групами по 10-12 чоловік. Тільки так можна дати можливість кожному звернути увагу на всі нюанси виробництва, а також не переривати виробничий процес.

news_09_07_16-13
 

Заміна обладнання проводилася кілька років тому. Тепер замість громіздких чанів тут розміщені сучасні варильні установки з міді, а лінія розливу була спеціально замовлена прямо з Чехії.

news_09_07_16-2
 

Після огляду основних цехів була проведена дегустація декількох сортів пива.

news_09_07_16-14
 

Спеціальний дегустаційний зал обладнаний таким чином, щоб можна було дати комплексну оцінку кожного зразка. І, щоб доповнити приємні спогади про екскурсію, кожному подарували келих з фірмовою символікою. За традицією, поїздка до Миколаєва закінчилася в знаменитому у всьому Україні зоопарку. Дружній колектив, весела атмосфера і яскраві емоції зробили поїздку просто незабутньою.

news_09_07_16-16
 

Такі екскурсії проводяться регулярно, і не тільки на пивзаводи. За час навчання на кафедрі технології вина і енології студенти можуть на власні очі побачити такі виробництва, як «Шабо», «Шустов», «Одеський завод шампанських вин», «Французький бульвар» та інші. Все, що потрібно – просто стати студентом нашої кафедри і почати відкривати для себе нові горизонти!