Напрямок наукової діяльності кафедри Технології вина та сенсорного аналізу
Викладачі кафедри технології вина та сенсорного аналізу проводять дослідження в різноманітних напрямках.
Ткаченко О.Б. веде наукову роботу, пов’язану з :
- Сенсорний аналіз – інструмент RnD-технологій в харчовій промисловості;
- Сучасні аспекти сенсорного аналізу у виробництві вин;
- Сучасні аспекти розвитку виноградарства і виноробства в умовах українських теруарів;
- Комплексне дослідження технічних характеристик сорту винограду Одеський Чорний як візитівки України;
- Удосконалення технології коньяків та бренді України;
- Удосконалення технології столових вин для сорту Рислінг Рейнський в умовах Півдня України;
- Комплексне дослідження технічних сортів винограду селекції ННЦ «ІВіВ ім. В.Є. Таїрова».
Каменева Н.В. – веде наукову роботу, пов’язану з:
- Сенсорний аналіз – інструмент RnD-технологій в харчовій промисловості;
- Сучасні аспекти розвитку виноградарства і виноробства в умовах українських теруарів;
- Комплексне дослідження технічних характеристик сорту винограду Одеський Чорний як візитівки України;
- Комплексне дослідження технічних сортів винограду селекції ННЦ «ІВіВ ім. В.Є. Таїрова»;
- Удосконалення технології коньяків та бренді України;
- Удосконалення технології столових вин для сорту Рислінг Рейнський в умовах Півдня України.
Мельник І.В. – основні напрямки наукової діяльності:
- Удосконалення технології світлого та темного лагеру з використанням ананасу;
- Дослідження несолодженої сировини в технології пива;
- Інтенсифікація процесу зброджування в технології столових вин з використанням активаторів неорганічного і органічного походження.
Тараненко О.Г. – основні напрямки наукової діяльності:
- Сенсорний аналіз – інструмент RnD-технологій в харчовій промисловості;
Ходаков О.Л. – сфера наукових інтересів:
- Вивчення можливостей впровадження принципів сталого виноробства в умовах українських виробництв;
- Удосконалення технології коньяків та бренді України;
- Вдосконалення технології виробництва напівсухих вин;
- Порівняльна оцінка різних технологічних режимів виробництва amber wines;
- Розробка технології виробництва натурального білого десертного вина;
- Вивчення доцільності виробництва червоних вин із застосуванням технології апосіменто.
Сугаченко Т.С. – основні напрямки наукової діяльності:
- Сучасні аспекти стабілізації виноградних вин;
- Комплексне дослідження технічних характеристик сорту винограду Одеський Чорний як візитівки України.
Манолі Т.А. – сфера наукових інтересів:
- Сенсорний аналіз – інструмент RnD-технологій в харчовій промисловості.
Тітлова О.О. – сфера наукових інтересів:
- Сенсорний аналіз – інструмент RnD-технологій в харчовій промисловості.
Мулюкіна Н.А. – сфера наукових інтересів:
- Комплексне дослідження технічних сортів винограду селекції ННЦ «ІВіВ ім. В.Є. Таїрова»;
Мирошниченко О.М. – сфера наукових інтересів:
- Вивчення можливостей впровадження принципів сталого виноробства в умовах українських виробництв.
Ткаченко Л.О. – сфера наукових інтересів:
- Вивчення можливостей впровадження принципів сталого виноробства в умовах українських виробництв.