Дисертації, які готуються до захисту та проводяться дослідження
| № | Призвіще Імʼя По батькові | Назва дисертації | Керівник |
| 1 | Веречук Олена Андріївна | Удосконалення технології білих вин з винограду сорту Рислінг Рейнський в умовах кліматичних змін 4 рік навчання. Публічний захист 23.04.2025р. | Каменева Наталя Валеріївна |
| 2 | Алексович Вікторія Василівна | Удосконалення технології столових вин на основі використання дубової альтернативи 3 рік навчання | Ткаченко Оксана Борисівна |
| 3 | Ларін Віталій Володимирович | Удосконалення технології червоних столових сухих вин в умовах зміни клімату 3 рік навчання | Ткаченко Оксана Борисівна |
| 4 | Ковач Олександр Іванович | Удосконалення технології ігристих вин типу «ПетНат» в умовах Закарпаття 3 рік навчання | Каменева Наталя Валеріївна |
| 5 | Камінський Димитрій Сергійович | Удосконалення технології червоних сухих вин з винограду сорту Одеський Чорний 2 рік навчання | Каменева Наталя Валеріївна |
| 6 | Романчук Тетяна Іванівна | Розробка технології виробництва напою міцного «Піно де Шарант» («Pineau des Charentes»)» в умовах України 2 рік навчання | Ткаченко Оксана Борисівна |
| 7 | Бобошко Юлія Сергіївна | Технологічне обґрунтування розвитку виноробства в умовах північних регіонів України 1 рік навчання | Ткаченко Оксана Борисівна |
| 8 | Каплан Гліб Валерійович | Удосконалення технології сидрів в умовах України 1 рік навчання | Манолі Тетяна Анатоліївна |
| 9 | Міцовда Катерина Євгеніївна | Удосконалення технології білих столових вин в умовах Закарпатської області 1 рік навчання | Василик Олександр Васильович |
Дисертації, захищені на здобуття
наукового ступеня доктора технічних наук
| № | Прізвище, Ім’я, По батькові | Назва дисертації | Місце і рік захисту |
|---|
| 1 | Осипова Лариса Анатоліївна | Науково-практичне обґрунтування і розробка технології консервованих функціональних напоїв | ОНАХТ, 2007 |
|---|
| 2 | Ткаченко Оксана Борисівна | Наукові основи удосконалення технології білих столових вин шляхом регулювання окислювально-відновлювальних процесів їх виробництва | НІВіВ «Магарач», 2010 |
|---|
Дисертації, захищені на здобуття
наукового ступеня доктора сільськогосподарських наук
| № | Прізвище, Ім’я, По батькові | Назва дисертації | Місце і рік захисту |
| 1 | Каменева Наталя Валеріївна | Агротехнологічні засади підвищення продуктивності та якості винограду в умовах південного степу України | ННЦ “Інститут виноградарства та виноробства ім. В.Є.Таїрова”. м. Херсон 2021 р. |
Дисертації, захищені на здобуття
наукового ступеня кандидат сільськогосподарських наук
| № | Прізвище, Ім’я, По батькові | Назва дисертації | Місце і рік захисту |
| 1 | Каменева Наталя Валеріївна | Застосування органічних кислот та солі титану для підвищення врожаю, якості ягід та вина сортів Піно сірий та Бастардо магарацький в умовах південного степу України | НІВіВ «Магарач», Ялта, 2001 |
Дисертації, захищені на здобуття
наукового ступеня кандидата технічних наук
| № | Прізвище, ім’я, по батькові | Назва дисертації | Місце і рік захисту |
|---|
| 1 | Русаков Володимир Олександрович | Вплив колоїдних речовин на розмноження і бродильну функцію дріжджів | КТІХП ім. А.І. Мікояна, 1955 |
|---|
| 2 | Бобкова Лариса Михайлівна | Дослідження впливу фізико-хімічних і біохімічних показників сусла на якість столових білих вин | ОТІХП ім. М.В. Ломоносова, 1974 |
|---|
| 3 | Головченко Людмила Григорівна | Удосконалення технології столових напівсолодких вин | ОТІХП ім. М.В. Ломоносова, 1974 |
|---|
| 4 | Кошур Микола Хрисанфович | Обґрунтування режимів пастеризації столових напівсухих вин | МТІХП, 1985 |
|---|
| 5 | Осипова Лариса Анатоліївна | Розробка технології консервованих плодово-виноградних газованих соків і напоїв | ОТІХП ім. М.В. Ломоносова, 1990 |
|---|
| 6 | Калмикова Ірина Семенівна | Застосування електроплазмолізу для інтенсифікації видобування фенольних речовин із винограду в технології червоних столових вин і натурального соку | ОТІХП ім. М.В. Ломоносова, 1993 |
|---|
| 7 | Ткаченко Оксана Борисівна | Розробка модифікованого методу випробування вин на схильність до незворотних колоїдних помутнінь | НІВіВ «Магарач», 1997 |
|---|
| 8 | Мельник Ірина Василівна | Розробка консервованих харчових продуктів з нуту | ОТІХП ім. М.В. Ломоносова, 1999 |
|---|
| 9 | Радіонова Ольга Вікторівна | Розробка технології консервованих слабоалкогольних напоїв на виноградно-овочевій основі | ОНАХТ, 2006 |
|---|
| 10 | Ходаков Олексій Леонідович | Удосконалення технології білих ігристих вин на основі розробки критеріїв придатності сорту винограду | НІВіВ «Магарач», 2006 |
|---|
| 11 | Лозовська Тетяна Сергіївна | Розробка технології консервованих фруктово-ягідних сиропів | ОНАХТ, 2013 |
|---|