Романчук Тетяна Іванівна

викладач кафедри Технології вина та сенсорного аналізу, провідний інженер-технолог ТОВ “ПТК “Шабо”

Освіта: Одеська державна академія харчових технологій, спеціальність «Технологія вина та енологія”. Тема дипломної роботи «Реконструкція цеху переробки винограду на Овідіопольському заводі шампанських вин». З 2023 вступила до аспірантури за спеціальністю 181 Харчові технології. Дисертація на тему «Розробка технології виробництва міцного напою “Піно де Шарант” в умовах України».

Працюю в компанії ТОВ “ПТК Шабо” на посаді провідного інженера-технолога. Мої обовʼязки:

  • складання управлінських планів по впровадженню нового обладнання та технологій
  • контроль планів технологічної підготовки виробництва
  • виявлення та усунення порушень технологічної дисципліни
  • керівництво науково-дослідними та експериментальними роботами з розробки нових технологічних процесів

Навчальні дисципліни: «Методологія та організація наукових досліджень»
«Наукові аспекти харчових технологій»

Наукові інтереси: Технології переробки винограду, розвиток українського виноробства, створення нових винних продуктів  розвиток технології в умовах кліматичних змін.

Нагороди: 1) International Wine Competition « Grand International Wine Award MUNDUS VINI»

  • – SHABO Limited Edition Saperavi- Merlot 2022 (gold medalist)
  • –  SHABO Limited Edition Sherry Wine 2019 (gold medalist)
  • –  SHABO Limited Edition Tranimer 2016 ( silver medalist)
  • –  SHABO Limited Edition Rkatsiteli 2022 ( silver medalist)

2)  Wine Competition « Sweet and Fortified Wine Session 20224 » in Belgium

  • –  SHABO Limited Edition Cabernet 2018 ( gold medalist)
  • – SHABO Limited Edition Tranimer 2018 ( silver medalist)
  • – SHABO Ice Wine 2021( silver medalist)

3) « London Wine Competition » – 19 awards received

4) « London Spirit Competition 2024 »

– Best of Show for Grape Vodka SHABO Premium