Ходаков Олексій Леонідович

доцент кафедри технології вина та сенсорного аналізу, кандидат технічних наук, доцент

Освіта

  • Одеська державна академія харчових технологій, спеціальність технологія бродильних виробництв і виноробства, присвоєно кваліфікацію інженер-технолог,  Одеса, 1999 р.
  • Всесоюзний науково-дослідний інститут винограду і вина “Магарач”, кандидат технічних наук, тема: «Удосконалення технології білих ігристих вин на основі розробки критеріїв придатності сорту винограду», Ялта, 2006 р.
  • Одеська національна академія харчових технологій, доцент кафедри технології вина та енології, Одеса, 2011 р.

Підвищення кваліфікації

  •  Інститут підвищення кваліфікації у «Школі педагогічної майстерності», Одеса, 01.10.09-30.06.2011.
  • ПрАТ “Artemovsk Winery”, м. Артемівськ, 27.11.12-10.12.12.
  • ОНАХТ «Сенсорний аналіз харчових продуктів», м. Одеса,  2018 р.

Навчальні дисципліни:  «Інноваційні технології галузі», «Хімія і біохімія вина» , «Спеціальні технології продуктів бродіння і виноробства», «Науково-дослідна робота студентів»,  «Методологія наукових досліджень», «Проектування підприємств галузі», керівництво курсових, дипломних і магістерських робіт.

Коло наукових інтересів:  :  вдосконалення технології переробки винограду для виробництва білих та червоних столових виноматеріалів, вивчення впливу використання допоміжних матеріалів (дріжджів, обклеюваючих речовин, ферментних препаратів пектолітичної дії та ін.) на динаміку технологічних процесів та якість столових виноматеріалів та вин, вдосконалення технології виробництва напівсухих та напівсолодких вин, вдосконалення технології виробництва ігристих вин,  вдосконалення та нові наукові дослідження технології виробництва вин спеціального типу (кагор, вина за технологією appassimento,  бурштинові вина та ін.).

Публікації: Є автором 40 наукових публікацій, 7 методичних вказівок. Участь у вітчизняних та  міжнародних науково-практичних конференціях.

Інша діяльність:

  • Член трудового колективу ОНТУ https://ontu.edu.ua/
  • Активний учасник профорієнтаційній діяльності Університету у складі Приймальній комісії відділу маркетингу та реклами
  • Учасник проекту ODESSA WINE WEEK, https://odessawineweek.com/
  • Член жури Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт «Black Sea Science», 2021, 2022 р.р. https://ontu.edu.ua

Грамоти, дипломи, сертифікати:

  • ПОДЯКА ректора ОНАХТ за плідну співпрацю у збереженні та популяризації найкращих традицій висвітлення подій Одеської національної  академії харчових технологій   Б.В. Єгорова, 2018 р.
  • ПОДЯКА ректора ОНАХТ за високоефективне проведення вступної кампанії 2018 р. № 60 від 31.08.2018 р.
  • ДИПЛОМ ректора ОНАХТ за профорієнтаційну роботу на кафедрі Технології вина та енології  № 000041 від 16.09.2014 р.
  • ГРАМОТА декана факультета ТВтаТБ ОНАХТ за активну профорієнтаційну роботу серед молоді Одеського регіону та активну роботу по контролю безпеки студмістечка №1 ОНАХТ у 2018-2019 н.р.