Манолі Тетяна Анатоліївна

доцент кафедри технології вина та сенсорного аналізу ОНТУ, кандидат технічних наук, доцент

Освіта:

  • Одеський технологічний інститут харчової промисловості ім. М. В. Ломоносова, спеціальність технологія консервування, присвоєно кваліфікацію інженер-технолог, Одеса, 1990 р.
  • Одеська державна академія харчових технологій, кандидат технічних наук, тема: «Розробка безвідхідної технології консервованих продуктів з білоголової капусти», Одеса, 1995 р.
  • Одеський національний технологічний університет, доцент кафедри технології вина та сенсорного аналізу.

Підвищення кваліфікації:

  • ОНАХТ, «Школа педагогічної майстерності» Підвищення педагогічної майстерності викладача випускової кафедри. , Одеса, 2014 р.-2015 р.
  • Внутрішній аудит та оцінка відповідності згідно вимог стандартів GMP+B1 «Production, trade and service» та ISO 19011:2011» Одеса, жовтень 2016 р.
  • «Сенсорний аналіз харчових продуктів». Одеса, лютий 2018 р.
  • ТОВ «Маріко»,Технологія та сенсорні аналіз солоної рибопродукції. Березень 2019 р.
  • «Персональний сайт – ефективний освітній інструмент сучасного викладача ОДАТРЯ, Одеса, жовтень 2020 р.
  • Міжнародне стажування Польща-Україна «Фандрейзинг та основи проєктної діяльності в закладах освіти: європейський досвід» (Польща – Україна) листопад 2021 р. – грудень  2021 р., дистанційне навчання.
  • Товариство з обмеженою відповідальністю “Вінтрест”, з 04.10.2021 року  по 14.01.2022 року (180 годин/ 6 кредитів) Тема: «Дослідження сучасних та інноваційних технологій продукції первинного і вторинного виноробства на підставі сенсорних методів дослідження».

Навчальні дисципліни:  «Основи сенсорного аналізу харчових продуктів», «Сенсорний аналіз у харчової промисловості», «Наукові аспекти харчових технологій», «Науково-дослідна робота».

Коло наукових інтересів: сенсорні дослідження харчових продуктів з  метою вивчення споживчих переваг, сенсорний аналіз у харчової промисловості, розробка ресурсо- і енергозберігаючих технологій харчових продуктів з гідробіонтів .

Публікації: Є автором понад 220 науково-методичних публікацій, в т. ч. 9 деклараційних патентів України, 2 підручники для студентів спеціальності 181 «Харчові технології», 2 підручники для студентів спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», методичні вказівок для студентів спеціальності 181 «Харчові технології» та 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність».

Публікації: Є автором понад 220 науково-методичних публікацій, в т. ч. 9 деклараційних патентів України, 2 підручники для студентів спеціальності 181 «Харчові технології», 2 підручники для студентів спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», методичні вказівок для студентів спеціальності 181 «Харчові технології» та 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність».

Учасник національних та міжнародних науково-практичних конференцій, симпозіумів, семінарів. У 2007 році під керівництвом Манолі Т. А. було захищено кандидатську дисертацію аспіранткою Памбук С. А. на тему «Розробка маловідходної технології переробки атерини чорноморської».

Актуальна діяльність:

  • Eхpert of project of the international project SaveBees – Save Endangered Bees to Improve Nutrition, Health and Life Quality of Human. Project supported by Grant from Visegrad Fund V14 cjuntries of the European Union number 21810411.
  • Член жури Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт «Black Sea Science», 2021, 2022 р.р. https://ontu.edu.ua
  • Відповідальний виконавець держаних наукових тем ОНТУ, 2018-2019 рр. https://ontu.edu.ua/
  • Член трудового колективу ОНТУ https://ontu.edu.ua/