ТІТЛОВА ОЛЬГА ОЛЕКСАНДРІВНА

доцент кафедри технології вина та сенсорного аналізу, кандидат технічних наук, доцент

Освіта

  • Одеська національна академія харчових технологій, спеціальність «Автоматизоване управління технологічними процесами», диплом магістра з відзнакою, м. Одеса, 2008 р.
  • Одеська національна академія харчових технологій, кандидат технічних наук, спеціальність «Автоматизація процесів керування», тема: «Вдосконалення систем автоматичного керування абсорбційних холодильних приладів», м. Одеса, 2012 р .
  • First Certificate in English, Cambridge ESOL Level 1 Certificate in ESOL International, м. Одеса, 2012 р.
  • Вища школа педагогічної майстерності Одеської національної академії харчових технологій, м. Одеса, 2013 р.
  • Cambridge Teaching Knowledge Test, Module 2 “Lesson planning and use of recourses for language teaching”, м. Одеса, 2017 р.
  • Certificate in Advanced  English, Cambridge English Level 2 Certificate in ESOL International (Advanced), м. Одеса, 2017 р.

Підвищення кваліфікації

  • Сертифікат про проходження курсу «Внутрішній аудит та оцінка систем управління якістю відповідно до вимог стандартів», MNC Group, ISO19011:2011, 2012р.
  • Стажування в Університеті Бордо в рамках MSc Vinifera EuroMaster (викладацька діяльність, дослідження виноградарства та енології), Франція, 2015р.
  • Prague Institute for Qualification Enhancement, програма підвищення кваліфікації «Видавнича та проектна діяльність у країнах Європейського Союзу: підхід біля ліжка» (Модуль 1: «Публікації в журналах Європейського Союзу: теорія та практика», Модуль 2: «Управління міжнародними проектами в Вищі навчальні заклади»), 2016р.
  • Двомодульна програма Британської ради «Міжнародні офіси: найкращі практики» (Модуль 1: «Міжнародна стратегія університету», Модуль 2: «Розвиток міжнародного партнерства»), 2016-2017рр.
  • Одеська національна академія харчових технологій, Інститут підвищення кваліфікації, програма підвищення кваліфікації «Сенсорний аналіз харчових продуктів», Одеса 2017р.
  • Стажування з сенсорного аналізу, Університет Падуї, Італія 2018р.
  • Міжнародний тренінг «Сенсорна оцінка в системі управління вином з географічними зазначеннями», Одеса 2018р.

Навчальні дисципліни:  :  «Сенсорний аналіз у харчової промисловості», «Основи сенсорного аналізу», «Інноваційні технології в сенсорному аналізі», «Науково-дослідна робота»

Коло наукових інтересів:  сенсорні дослідження для підприємств виноробної промисловості з  метою вивчення споживчих переваг виноробної продукції,  сенсорний аналіз у харчової промисловості, розробка системи вин географічної ідентифікації на території України, сенсорна оцінка в системі управління вином з географічними зазначеннями.

Публікації: Є автором понад 30 наукових публікацій, підручника для студентів спеціальності 181 – Харчові технології: «Основи сенсорного аналізу харчових продуктів», методичних вказівок для студентів спеціальності 181 – Харчові технології.

Учасник національних та міжнародних науково-практичних конференцій, симпозіумів, семінарів .

Інша діяльність:

  • Консультант науково-навчальної лабораторії сенсорного аналізу ОНАПТ http://lsa.ontu.edu.ua/
  • Член Громадської спілки «Асоціація садівників, виноградарів та виноробів України» «УКРСАДВІНПРОМ» (наказ № 40/3 від 05.08.2019) https://www.ukrsadvinprom.com/
  • Національний експерт Wine Sensory Evaluation Expert у проекті EU Project “Support to the development of Geographical Indications system in Ukraine” EuropeAid/138706/DH/SER/UA
  • Член жури Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт «Black Sea Science», 2021, 2022 р.р. https://ontu.edu.ua
  • Член організаційного комітету ODESSA WINE WEEK https://odessawineweek.com/
  • Науковий та практичний супровід бізнесу виноробство та харчова промисловість
  • Відповідальна за міжнародне співробітництво кафедри
  • Менеджер професійної міжнародної мережі Oenoviti International Network від ОНТУ (з 2015) https://www.oenoviti.com/
  • Менеджер проекту ERASMUS+ CBHE «Поліпшення навичок з лабораторної практики у фахівців агро-продовольчого сектору Східної Європи» (Ag-Lab) Еразмус+ КА2 № 586383-EPP-1-2017-1-SI-EPPKA2-CBHE-JP(2017-2978/001-001) від ОНТУ (2017-2022), фінансованого ЄС http://www.ag-lab.org/