У сучасних реаліях, незважаючи на всі труднощі, виноробна галузь України продовжує розвиватись. Тенденції підвищення інтересу світової спільноти до українського виноробства спричиняють необхідність підвищення планки якості у виробництві вина. Це, у свою чергу, потребує підвищення професійного рівня фахівців у цій сфері. З цих реалій випливає основне завдання професорсько-викладацького складу Одеського національного технологічного університету – випуск ерудованого спеціаліста, який має як тверду теоретичну базу знань, так і основу практичних навичок роботи. Найважливіша складова під час підготовки фахівця будь-якого технологічного напряму – вміння працювати в лабораторії та оцінювати якості сировини та готового продукту. Особливо важливим є первинний досвід роботи та вміння застосувати свої знання на практиці вже під час навчання.Величезне значення має організація відео-занять у лабораторії, що дозволяють дати студентам практичні навички роботи в лабораторії, навіть за умов неможливості присутності всього контингенту на заняттях. Саме така концепція при підготовці бакалаврів ОП «Харчові технології» покладена в основу проведення лабораторних занять з дисципліни «Технологія бродильних виробництв»Для підвищення якості освіти на кафедрі технології вина та сенсорного аналізу навчальний процес організований таким чином, щоб основна увага приділялася практичним аспектам оцінки основних фізико-хімічних показників якості вихідної сировини (масової концентрації цукрів, масової концентрації титрованих кислот), а також значущих показників якості виноматеріалів та вин (об’ємна частка етилового спирту, масова концентрація титрованих кислот та pH). Впровадження використання відео-контенту при проведенні лабораторних робіт на базі нової фізико-хімічної лабораторії кафедри технології вина та сенсорного аналізу має значні переваги з точки зору якості навчання, є цікавим для майбутніх технологів та дає можливість краще засвоїти практичні засади роботи в лабораторії