Наукове дослідження якості соків, безалкогольних напоїв, ізотоників між ОНТУ та Приморським ліцеєм

На кафедрі Технології вина та сенсорного аналізу Одеського національного технологічного університету 30 вересня 2024 року у рамках співпраці та профорієнтації, з представниками Одеського Приморського ліцею відбулося наукове дослідження якості соків, безалкогольних напоїв, ізотоників. Викладач Чикіна А.В. та учні 9-10 класів ліцею прийняли участь у теоретичних заняттях за темою “Сенсорний аналіз та фізико-хімічні методи дослідження напоїв”. Далі, у лабораторіях сенсорного та хімічного аналізу кафедри, було проведено дегустація та визначення органолептичних і фізико-хімічних нормативних показників якості продукції вітчизняних та зарубіжних виробників, їх порівняння та вибір найкращого зразку. Учні ліцею безпосередньо проводили дослідження під керівництвом викладачів та персонала кафедри. Результати експериментів будут використані в підготовці конкурсних наукових робіт учнів для Малої академії наук м. Одеси.