Наукова дегустація аспіранта кафедри ТВтаСА і провідного інженер-технолога ПТК Шабо Тетяни Романчук

13 травня в рамках тижня ННІ ГРіТБтаЕ імені Преображенського в лабораторії сенсорного аналізу🔬🍷 відбулася унікальна наукова дегустація алкогольних напоїв типу Піно де Шарант🎉. Метою події було детальне дослідження органолептичних характеристик цих напоїв – експеримент, який дозволив поринути у світ аромату, смаку та кольору, відчути кожну нотку, що робить продукт особливим 💫.

Аспірант кафедри ТВтаСА і провідний інженер-технолог ПТК Шабо Тетяна Романчук👩‍🔬✨ провела глибокий аналіз, визначивши, як різні компоненти – склад, процеси витримки та типи сировини 🍇🛢️ – впливають на формування неповторних смакових відтінків і кольорових характеристик напою. Її робота відкриває нові горизонти у розумінні тонкощів виробництва та дегустації алкогольних напоїв 🤓👌.

Такі дослідження є надзвичайно актуальними! 🚀🔝 Вони не лише допомагають підвищити якість продукції, оптимізувати виробничі процеси та розробляти інноваційні технології, а й зберігати та примножувати культурну спадщину через сенсорні враження. Сучасний споживач цінує унікальність кожного продукту, тому науковий підхід до органолептичного аналізу сприяє створенню винахідливих та конкурентоспроможних рішень у галузі алкогольного виробництва 💡🍾.