Мирошніченко Олена Михайлівна

доцент кафедри технології вина та сенсорного аналізу ОНТУ, кандидат технічних наук, доцент

Освіта:

  • Одеський інститут харчових технологій ім.М.В.Ломоносова, спеціальність технологія консервування, присвоєно кваліфікацію інженер-технолог,  Одеса, 1986 р.
  • Одеський інститут харчових технологій ім.М.В.Ломоносова, кандидат технічних наук , тема: «Розробка умов консервування харчових продуктів в обжімній скляній тарі типу ІІ у безперервно діючих апаратах відкритого типу”, Одеса, 1992 р .

Підвищення кваліфікації:

  • Підвищення кваліфікації  за темою “Дослідження сучасних та інноваційних технологій продукції вторинного виноробства з використанням методів сенсорного аналізу”, ТОВ “Вінтрест”, Одеська область, жовтень-грудень 2021р.
  • Міжнародне стажування Польща-Україна за темою “Фандрейзинг та організація проектної діяльності в закладах освіти: європейський досвід”, вересень-жовтень, 2021р.
  • Підвищення кваліфікації, Інженерно-технологічний інститут “Біотехніка” НААН України, тема “Дослідження сучасних та інноваційних біотехнологій та біоінженерії для створення екологічно безпечної продукції, обладнання для виробництва та використання в  агропромисловому секторі”, Одеська область, с. Хлібодарське, вересень-грудень 2019р.
  • Стажування, ПРАТ ВО “Одеський консервний завод”, тема “Інноваційні технології виробництва харчових продуктів, система ISO 22000, система якості управляння безпекою харчових продуктів НАССР”, м. Одеса, 22.04.19 – 22.06.19 р.
  • Стажування, Держпідприємство «Головний навчально-методичний центр» за категорією  «Викладач з охорони праці вищих навчальних закладів», м. Одеса, жовтень, 2019 р.

Навчальні дисципліни: «Управління якістю продуктів бродіння та виноробства”, “Управління якістю харчових продуктів”, “Технологія міцних алкогольних напоїв”, “Основи наукових досліджень”, “Технологічний інжиніринг бродильних і виноробних підприємств”, “Методика викладання у ЗВО”

Коло наукових інтересів: 

  • технологія виробництва міцних алкогольних напоїв;
  • упаковка, тара алкогольної та харчової продукції;
  • теплові процеси в харчових технологіях;
  • якість, управління якістю алкогольної та харчової продукції.

Публікації: Є автором понад 70 наукові публікації, підручники для студентів спеціальності 181 – Харчові технології», методичних вказівок для студентів спеціальності 181 – Харчові технології:

Учасник національних та міжнародних науково-практичних конференцій, симпозіумів, семінарів.

Актуальна діяльність:

  • Відповідальний виконавець держбюджетних та госпдоговірних тем ОНТУ з харчовими підприємствами України, 2016-2022
  • Рецензент статей, публікацій  міжнародного наукового журналу  “Evolution in Polymer Technology Journal (EPTJ)”, https://chembiopublishers.com/editor-guidelines.php
  • Наукове консультування підприємств:
  • 1.Підприємство ТзОВ ВКП «Щедра нива» Рівненська обл., м. Радивилів, вул. Почаївська, 3б (2018 р)
  • 2. ООО “Интерпрайс Корпорейш”, г. Одесса (2018-2021 р.)
  • 3. Торговий дім, ТОВ “ЩЕДРО”,  (2016, 2017, 2019-2020 р.р.)
  • 4. ТОВ “ЕрдКрафт” Завод сухих продуктів (2020-2022 р.) та інші харчові підприємства
  • Член громадської організації Всеукраїнське водне товариство “WaterNet”, https://waternet.ua/
  • Член Громадської організації “Науково-дослідний центр “Незалежна експертиза” http://puet.edu.ua/uk/naukovo-doslidniy-centr-nezalezhna-ekspertiza

Грамоти, дипломи, сертифікати:

  • СЕРТІФІКАТ Міжнародний конкурс студентських наукових робіт «BlackSeaScience», 2020, 2021 р.
  • СЕРТИФІКАТИ за участь та доповіді у міжнародних та вітчизняних науково-практичних конференціях та семінарах, 2017-2022 р.