Дводенний практикум з Удосконалення технології столових вин за допомогою дубової альтернативи в рамках докторської роботи майбутнього PhD Алексович Вікторії!

Завершили дводенний практикум з Удосконалення технології столових вин за допомогою дубової альтернативи в рамках докторської роботи майбутнього PhD Viktoria Alexovich!

Основною метою було провести порівняльну характеристику вин, витриманих у контакті з дубом та без дубової витримки. Сьогодні витримка з додаванням альтернативних продуктів з дубу стає дедалі популярнішою у світі. Така практика допомагає оптимізувати виробництво, знизити собівартість та підвищити рівень гігієни на виноробнях.Для експерименту використали:

Шардоне з виноградників «ШАБО», Україна.

Мерло з виноградників «Шато Чизай», Україна.

Дубову альтернативу у вигляді кубиків різного ступеня обпалення: UN (необпалена), L (легка), M (середня), M+ (середня плюс) та H (сильна) за технологією «BOUSINAGE».

Витримка значно впливає на вино, але не завжди позитивно. Додавання дубової альтернативи під час бродіння покращило профіль вина, тож результати натхненні!

Неймовірно рада була працювати з частиною нашою зіркової команди магістрів Toichkina Olga, Anna Eugenia Yanchenko, Віталій Ларін, Evgenia Pustovit, Олена Валевська, вдосконалювати навички під керівництвом улюблених професорів Наталья Каменева та Оксана Ткаченко і, звісно, насолодитися красою Закарпаття, особливо Ужгородом! Далі буде…