В Ужгороді, у приміщенні Біологічного факультету УжНУ, відбулося навчання з дегустації та аналізу молодих вин врожаю 2024 року
В Ужгороді, у приміщенні Біологічного факультету УжНУ, відбулося навчання з дегустації та аналізу молодих вин врожаю 2024 року. На Закарпатті продовжується робота над відродженням та популяризацією виноробних традицій Срібної Землі. 12 грудня в Ужгороді пройшло навчання “Дегустація та аналіз молодих вин”, що стало черговим етапом у навчальній програмі для закарпатських виноробів. Захід організувала Асоціація виноградарів, виноробів та дистиляторів Закарпаття, а навчання провела знана експертка ФАО, професор Оксана Ткаченко. Чому це важливо? Ця ініціатива є ключовим кроком у розвитку виноробства Закарпатської області, оскільки:
Молоде вино — це основа майбутнього врожаю.
Дегустація та правильний сенсорний аналіз молодих вин дозволяють виноробам оцінити їхній потенціал, своєчасно виявити недоліки та скоригувати технологічні процеси.
Підвищення кваліфікації виноробів є основою для створення якісного продукту, що відповідає європейським стандартам.
Сучасні знання й методи аналізу молодих вин, за участі фахівців, допомагають покращити смакові та ароматичні властивості, що є критично важливим для конкурентоспроможності місцевих вин на ринку. Для виноробів — це можливість набути знань, що допоможуть підвищити якість продукції. Для виноградарів — це шанс краще зрозуміти, як їхні зусилля на етапі вирощування винограду впливають на кінцевий результат. Це навчання — про довіру до власної справи, про науку, яка стає традицією, і про якісні вина, що є гордістю Срібної Землі.Сьогодні 4 приватні винороби з Ужгородського району мали можливість передати на дегустацію та оцінку своє молоде вино та отримати консультацію, щодо підвищення якості.Наступні навчання відбудуться у різних куточках Закарпаття:
18 грудня – Виноградово (Севлюш), дегустаційний зал Федора Павлишинця (початок о 10:00).
19 грудня – село Бене, дегустаційний зал сім’ї Параски (початок о 10:00).
20 грудня – Мукачево, кафе “Промінь”, вул. Г. Сковороди (початок о 09:00). Асоціація виноградарів, виноробів та дистиляторів Закарпаття запрошує журналістів, рестораторів та організаторів туристичних турів долучитися до цих подій, щоб разом підтримати культуру виноробства нашого регіону.Спільні зусилля, наука та натхнення — це те, що дозволяє Закарпаттю творити вина, які захоплюють смак і душу.