Афанасьєва Тетяна Миколаївна

Доцент кафедри технології вина та сенсорного аналізу ОНТУ, кандидат
технічних наук, доцент

Освіта:

  • Одеська державна академія харчових технологій, кваліфікація інженер-технолог за спеціальністю «Технологія зберігання, консервування та переробки плодів і овочів», Одеса, 2001 р.
  • Одеська національна академія харчових технологій, кандидат технічних наук зі спеціальності 05.18.13 ‒ «Технологія консервованих продуктів», тема: «Розробка технології консервів з піленгасу», Одеса, 2006 р.
  • Одеська національна академія харчових технологій, доцент кафедри біоінженерії і води, 2018-2023 р.р.
  • Одеський національний технологічний університет, доцент кафедри технології вина та сенсорного аналізу.

Підвищення кваліфікації:

  • Підвищення кваліфікації, ОНАХТ, за тематикою «Сенсорний аналіз харчових продуктів», 2017 р. Школа вищої педагогічної майстерності ОНАХТ, 2018 р.
  • Стажування, в рамках академічної мобільності за програмою «Академічна доброчесність: виклики сучасності» на базі Польсько-української фундації «Інститут Міжнародної Академічної та Наукової Співпраці» (м. Варшава, Польща), 2020 р.
  • Підвищення кваліфікації, Інженерно-технологічний інститут “Біотехніка НААН України, тема «Дослідження сучасних принципів та методів біотехнології та біоінженерії, що застосовують при розробці засобів захисту рослин, харчових та біологічно-активних речовин, в технологіях біоконверсії відходів харчових виробництв», Одеська область, с. Хлібодарське, 2020 р.

Навчальні дисципліни: «Технології харчових виробництв», “Теоретичні основи харчових виробництв», «Технологія солоду, пива та слабоалкогольних напоїв», «Технологія виробництва напоїв з рослинної сировини».

Коло наукових інтересів: зберігання, переробка плодів та овочів,
виробництво соків та напоїв, виробництво консервованих продуктів з рослинної сировини, використання біотехнологій у харчових виробництвах, утилізації промислових відходів, використання пряно-ароматичних інгредієнтів в рецептурах безалкогольних напоїв.

Публікації: Є автором понад 50 наукових публікації, а також у співавторстві надруковано 2 навчальних посібника для здобувачів освіти спеціальності 181 – Харчові технології». Учасник національних та міжнародних науково-практичних конференцій, симпозіумів, семінарів.

Інша діяльність:

  • З 2015 по жовтень 2021року виконувала обов’язки заступника декана факультету Технології вина та туристичного бізнесу.
  • Член громадської організації Всеукраїнське водне товариство “WaterNet”, https://waternet.ua/
  • Гарант ОПП «Технології продуктів бродіння, напоїв і виноробства» з серпня 2023 р.
  • Член Вченої ради факультету технології вина та туристичного бізнесу, виконує обов’язки секретаря ради.
  • Член журі І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності 181 «Харчові технології» (Технології тривалого зберігання плодів та овочів) (наказ ОНАХТ від 14.10.2022 р. №450-01).

Грамоти, дипломи, сертифікати:

  • Сертифікат учасника «Форуму академічної доброчесності», жовтень, 2022 р.