Василик Олександр Васильович

кандидат технічних наук, старший науковий співробітник, доцент кафедри технології вина та сенсорного аналізу Одеського національного технологічного університету.

Кваліфікація:

вчене звання – старший науковий співробітник, 2012 р.

вчена ступінь — кандидат технічних наук, 2004 р.

дисертація за спеціальністю 05.18.07 – “Технологія продуктів бродіння”, на тему:  “Удосконалення технології коньячних спиртів на апаратах періодичної дії”.

диплом про освіту

рівень спеціаліст, назва спеціальності “плодоовочівництво та виноградарство”, додатково “виноградарство і первинна переробка винограду” Одеський сільськогосподарський інститут, присвоєно кваліфікацію вчений агроном, 1997р.

Науковий та професійний досвід роботи

Загальний науково-педагогічний стаж – 10 років, з яких в ОНТУ – 1 років

Посада – доцент кафедри технології вина та сенсорного аналізу ОНТУ.

Сфера наукових інтересів: Розробка та удосконалення технологій виробництва виноробної продукції, міцних напоїв та продуктів бродіння, сенсорний аналіз в харчових технологіях.

Понад  37 наукових праць, у тому числі два патенти України та чотири ДСТУ.
Публікації у наукових фахових виданнях України та інших держав, які входять до наукометричної бази Scopus та Web of Science Core Collection.

Результати наукової роботи оприлюднені на Міжнародних та Всеукраїнських наукових та методичних конференціях, семінарах та форумах.

Член Центральної галузевої дегустаційної комісії виноробної промисловості. Член Спеціалізованої дегустаційної комісії профільної наукової установи ННЦ”ІВіВ ім. В.Є. Таїрова”.

Навчальна робота:

Викладаю для здобувачів зі спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійна програма«Технології продуктів бродіння, напоїв та виноробства» СВО бакалавр та магістр наступні освітні компоненти:

– Технології харчових виробництв (Технологія бродильних виробництв);

– Інноваційні технології продуктів бродіння, напоїв та виноробства з КП

Лекції, консультації, лабораторні та практичні заняття, дистанційний контроль, іспити та заліки з цих дисциплін.

Виховна, профорієнтаційна та організаційна робота

Відкриті лекції для широкої аудиторії з технологій отримання продуктів виноробства та міцних напоїв.

Участь у проведенні профорієнтаційної роботи, запланованих заходах кафедри та університету.